Mijn verhaal


Van keurslijf naar vrijheid


Tot mijn dertigste, nu zeven jaar geleden, liep mijn leventje wel lekker. Vond mijn hoofd althans. Groot huis, goed betaalde baan, prima relatie, gezellige vrienden, mooie reizen. Tot mijn huwelijk stukliep. Mijn baan als communicatieadviseur geen volledige voldoening meer gaf. En het dorp waar ik woonde me steeds meer ging beklemmen. In tussentijd vertoonde mijn lijf steeds meer ‘errors’ en voelde mijn hoofd continu alsof ik vijf glazen wijn op had. Tot ik uiteindelijk op moest geven. Bam, burn-out! Deze manier van leven werkte blijkbaar niet (meer) voor mij. 

 

Holistisch coach Moniek Klop zittend in de natuur


Zoektocht

Een zoektocht begon. Wie ben ik en wat kom ik eigenlijk doen in deze wereld? Dagelijks dompelde ik me, met het laatste restje energie dat ik nog had, onder in zelfhulpboeken, podcasts en video's. Ik ontdekte mediteren en onderging allerlei coachingstrajecten, trainingen en workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Reiki, ademtrainingen, reconnective healing, HSP-training, retraites, plantreizen, familieopstellingen en ga zo maar door.

Anders

Meer en meer ontdekte ik dat ik anders was dan ik altijd had gedacht. Anders dan dat brave meisje dat netjes voldeed aan ‘hoe het hoort’. Anders dan ‘doorsnee’. Dat was verwarrend. Mijn ego had het zwaar, want die zag haar gevormde zelfbeeld aangetast worden. Maar daar stond tegenover dat mijn ziel meer en meer begon te juichen. Ik leerde naar mijn gevoel te luisteren. Dat je mag genieten, dansen, spelen, doen wat je leuk vindt. Dat niets gek of raar is. Dat je jezelf en ook de wereld verder brengt als je je hart volgt. Langzaamaan voelde ik me steeds vrijer, lichter en relaxter worden. En ontdekte ik mijn heldervoelende en helderwetende gaven.

Het roer om

Eind 2019 verhuisde ik naar Rotterdam, deed ik driekwart van mijn spullen weg en zegde ik mijn baan op. Tijd voor een andere koers: ik volgde de opleiding Transformatief Coachen bij de Bridgeman Academie en volgde trainingen op het gebied van intuïtie en mediamieke vaardigheden. Intussen mocht ik steeds meer oude stukken aankijken en transformeren. Een intense reis, maar zó magisch en bevrijdend. Mijn leven werd lichter en lichter, vrijer en vrijer. 

Holistisch coach Moniek Klop speels in de natuur

Zonder modder geen lotus

Zo’n vrijer leven gun ik iedereen. Daarom help ik nu ook anderen op hun bewustzijnspad. Met mijn opleidingen, levenservaring en dertien jaar professionele ervaring met communicatie en menselijk gedrag in organisaties heb ik hiervoor alle bagage in huis.
Ik begeleid mensen graag met een goede dosis nuchterheid en humor. Wat niet wil zeggen dat het allemaal leuk en comfortabel is. We hebben het hier over diepgaand energiewerk dat pijnlijk kan zijn. Maar juist ónder die pijn zit het goud. Zonder modder geen lotus. 

Mijn missie: een vrije, liefdevolle wereld

Hoe bewuster de mensheid wordt, hoe mooier, liefdevoller en vrijer de wereld wordt. Daarom kom ik mijn bed uit om bij te dragen aan dat bewustzijn. Aan de grote shift waar we nu met z'n allen in zitten in deze bijzondere tijd. De collectieve transformatie van angst naar liefde. Van hoofd naar hart. Van macht en controle naar vrijheid en overgave. Van de oude systemen die ons nog gevangen houden in een oud bewustzijn naar nieuwe samenlevingsvormen. 
Als intuïtief begeleider en healer doe ik dat door mensen weer bij hun essentie te brengen. Thuis te laten komen bij zichzelf. Want als iedereen écht gaat doen waarvoor hij hier gekomen is, dan klopt alles. En ontstaat er een wereld vol liefde en vrijheid.

Ik ben heel dankbaar dat ik dit bijzondere werk mag doen en zie je graag in mijn praktijk, bij je organisatie of elders waar onze paden mogen kruisen!

Opleidingen en trainingen

Meer info: LinkedIn.

Methoden en technieken:

Logo Balansportaal

Aangesloten bij het Balansportaal-netwerk