Relaties opschonen

Energetische koorden doorknippen of transformeren


Als mensen zijn we allemaal met elkaar verbonden. Met iedereen met wie je contact hebt, leg je een verbinding. Op energetisch niveau zijn deze verbindingen waarneembaar als koorden (banden en haken). Deze koorden bestaan vaak uit negatieve lading zoals angst en gehechtheid. Denk bijvoorbeeld aan die ex-partner die je maar niet kan loslaten. Of die collega met wie je een conflict hebt gehad waardoor je nu een naar gevoel hebt bij diegene. Zeker met familieleden hebben we vaak dikke karmische koorden. Energetische koorden met een negatieve lading kunnen ook voor fysieke klachten zorgen. Bijvoorbeeld een onverklaarbare druk op je schouders of terugkerende vermoeidheid of hoofdpijn.
 

Dag negativiteit, hallo liefde

Met een energetische ingreep kunnen deze verbindingen opgeschoond of losgelaten worden. Al het negatieve verdwijnt dan uit de relatie of vermindert sterk. Denk aan angst, gehechtheid, haat, irritatie, spijt, schuld, jaloezie, macht etc. Hierdoor kan de liefde weer stromen. Of kun je eindelijk die persoon of groep die nog aan je ‘trok’, loslaten. Dit kan enorme veranderingen in je leven brengen en nieuwe deuren openen. Ook kunnen fysieke klachten verdwijnen of verminderen. Het maakt niet uit of de persoon met wie je de koorden doorknipt of transformeert nog in leven is. De interventie kan ook helpen om het overlijden van een dierbaar persoon een plekje te geven.

Twee geïllustreerde mensen met energetische koorden verbonden

© Bridgeman & VladaVisuals

Wanneer een relatie energetisch opschonen?

Het doorknippen of transformeren van energetische koorden kan heel helend zijn als je:

 • de band met een familielid, vriend of andere bekende wilt opschonen en verbeteren;
 • de relatie met je huidige liefdespartner wilt opschonen en verbeteren;
 • je ex-partner wilt loslaten;
 • relaxter wilt omgaan met die ene persoon die het bloed onder je nagels vandaan haalt (bijvoorbeeld een collega of je schoonmoeder);
 • wrokgevoelens naar de dader die jou iets heeft aangedaan wilt loslaten;
 • wilt loskomen van een groep of gemeenschap (bijvoorbeeld een oude vriendengroep of religieuze gemeenschap die nog aan je 'trekt' of die jou nog triggert);
 • het gevoel hebt dat er iemand aan je ‘trekt’ maar je weet niet wie;
 • fysieke klachten hebt waarvan je het vermoeden hebt dat die veroorzaakt worden door energetische koorden.

 

Echt gebeurd

Een paar voorbeelden uit mijn eigen praktijk (namen zijn gefingeerd):

 • Hugo kon slecht overweg met zijn schoonmoeder. Na het doorknippen van de koorden is er veel meer harmonie in hun relatie en zijn beiden minder snel geïrriteerd.
 • Roos knipte de koorden door met een foute man op wie ze verliefd was. Sindsdien kon ze hem eindelijk loslaten en ontstond er ruimte om weer open te staan voor een nieuwe liefde.
 • Charlotte had veel pleasegedrag naar haar moeder. Ze was erg gevoelig voor het commentaar dat ze geregeld van haar kreeg. Sinds we de koorden hebben doorgeknipt, voelt Charlotte een grote bevrijding. Ze kan nu vanuit meer ontspanning en helderheid keuzes maken en kan de mening van haar moeder bij haar moeder laten. Ook heeft ze fysiek meer energie sinds de sessie.
 • Laura knipte de koorden door met de man die haar seksueel misbruikt heeft. Sindsdien heeft ze geen wrok meer naar de dader, kan ze het trauma beter een plek geven en voelt ze zich een stuk krachtiger en zelfverzekerder.

Hoe ziet een energetische koordensessie eruit?

Na een kort voorgesprek begeleid ik je in het doorknippen of transformeren van de koorden. Indien nodig breng ik je hiervoor in een trance, zodat je dieper in je onderbewuste komt. Alles gebeurt intuïtief, in verbinding met de universele intelligentie. Hierdoor krijg je precies wat je nodig hebt.
Soms blijkt in de sessie dat er eerst nog een andere stap of transformatie nodig is voordat de koorden door kunnen. En doen we in de sessie een andere interventie die jij op dat moment nodig hebt. Naast groei levert dit waardevolle inzichten op voor jouw persoonlijke ontwikkeling en de band tussen jou en de persoon of groep in kwestie.  

De sessie vindt plaats zonder de aanwezigheid van degene met wie je de koorden doorknipt. Hij of zij hoeft hier ook niet van te weten (mag wel). Diegene kan er wel (onbewust) iets van merken, bijvoorbeeld in de vorm van emoties of fysieke sensaties. Doorgaans hebben jullie allebei profijt van de healing en verbetert de relatie voor jullie beiden.

Dit alles gebeurt in een veld van liefde en veiligheid. Mijn manier van coachen/begeleiden is warm, liefdevol, doortastend en down-to-earth. 


Investering en locatie

Een energetische koordensessie duurt ongeveer 1 uur en kost € 120,- (live op locatie) of € 100,- (online).
(Prijzen zijn vrijgesteld van BTW.)

De sessies vinden online of live plaats. De live sessies vinden doorgaans plaats in Rotterdam. Een andere locatie kan in overleg ook mogelijk zijn.

 


Transformatiecoach Moniek Klop zittend in bos

Meer weten?

Wil je meer weten, neem dan contact met me op. Met alle liefde beantwoord ik je vragen. Of vraag een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten aan om mij beter te leren kennen en te voelen of dit iets voor je is.